Van Luijn Natuursteen: Hofleverancier
homehistoriecontact

Over Van Luijn Natuursteen

Van Luijn NatuursteenIndustrieterrein Kellen, Tiel

Familiebedrijf, anno 1906

Het bewerken van natuursteen zit al 4 generaties in de familie.
In 1906 werd op een strategische plek in Tiel een, nieuw gebouwd, bedrijfspand met woning aangekocht. Vanuit deze locatie begint het ondernemen als zelfstandige steenhouwer. Kennis, vakmanschap en andere vaardigheden worden geleidelijk van vader op zoon overgedragen.

Vakmanschap, persoonlijke benadering en service

Wij streven met behulp van de unieke uitstraling en het bijzonder duurzame karakter van natuursteen in combinatie met onze vakmanschap, persoonlijke benadering en service onze klanten ook in de toekomst van dienst te kunnen zijn.

Blijvend innoveren

Bestaande productgroepen worden de aankomende jaren verder aangevuld met ontwerpen die ontstaan zijn door nauwe samenwerking met architecten, designers en kunstenaars. Verder denken wij dat het 'thuisgedenken' een belangrijke plaats in de maatschappij zal gaan innemen. Met onze asbestemmingsmogelijkheden realiseren wij een piëteitsvol en persoonlijk gedenkobject voor in een vertrouwde huiselijke omgeving.

Aandacht voor milieu en duurzaamheid

Door deel te nemen aan seminars, het volgen van cursussen en overleg met overheidsinstanties houden wij ons op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen, met name op het gebied van milieu en duurzaamheid. Wij kiezen bewust onze leveranciers en passen ons ondernemersbeleid daarop aan.

Vooruitgang en continuïteit

Iedere generatie heeft te maken met economische, maatschappelijke, religieuze en politieke veranderingen. Geheel eigentijds wordt hiermee omgegaan om vooruitgang en continuïteit te waarborgen.

Investeringen in machines, vanaf 1950, betekende een snellere levering en het creëerde ook meer werk. Niet lang na de verhuizing in 1971 naar een grotere productiehal, worden de eerste computergestuurde machines aangekocht om het productieproces te verfijnen en om aan de laatste wettelijke eisen te kunnen voldoen (geluidsarm en stofvrij). Tevens werd er op deze manier op de import van de harde granietsoorten op de Nederlandse markt geanticipeerd.

Naast het vervaardigen van grafmonumenten en bouwonderdelen werd er rond 1970 een geheel nieuw productgroep gelanceerd, namelijk de openhaardenbouw. Sfeervolle openhaarden met diverse natuurstenen onderdelen werden in één dag in bestaande woningen geïnstalleerd.

1996 tot nu

Door onder andere expansie van de stad, zijn wij in 1996 uitgeweken naar het industrieterrein van Tiel. In een overzichtelijk en modern ingerichte bedrijfshal met aansluitende showroom en voldoende kantoorruimte, verwerken en realiseren wij alle aanvragen.

VAN LUIJN HOFLEVERANCIER

In 2006 bestond Van Luijn Natuursteen 100 jaar en werd erkend met het predicaat:

Hofleverancier Van Luijn Natuursteen

Bij koninklijke beschikking Hofleverancier

Website Hofleverancier

MEER DAN 100 JAAR STEENHOUWERIJ

Wilt u meer weten over de 4 generaties en geschiedenis van steenhouwerij Van Luijn? Bekijk dan onze pagina Historie

Historie

Vanluijnnatuursteen.nl maakt gebruik van cookies Klik voor meer informatie Sluiten