Van Luijn Natuursteen: Hofleverancier
homehistoriecontact

Over de Expositie 'As in Beeld'

Van Luijn Natuursteen heeft in 2015 het initiatief genomen om samen met bijna 60 kunstenaars het gedenken na crematie vorm te geven

In de zomer van 2015 toonden bijna 60 kunstenaars en ambachtslieden hun 'herdenkingskunst' op de expositie 'As in beeld'.

Een rijke diversiteit aan kunstobjecten en voorwerpen met as-bestemming van de overledenen, werden geëxposeerd.

Mede door de komst van twee crematoria in de regio Tiel willen wij het onderwerp 'cremeren en as-bestemming' onder de aandacht te brengen.

Cremeren en as-bestemming kan ook anders

De Nederlandse wetgeving is heel tolerant met betrekking tot toepassingen voor as-bestemming. Beeldhouwers, landschapsarchitecten, schilders, edelsmeden en ontwerpers krijgen veel ruimte om persoonlijke, creatieve en bijzondere herinneringsbeelden of gedenkplekken te realiseren.

Persoonlijk, creatief en bijzonder

Naast beelden van brons, hout, steen en andere materialen zijn er creatieve ideeën over het verstrooien van as, sieraden, thuisgedenken, urnentuin ontwerpen, etcetera. Er zijn zelfs voorstellen binnen gekomen om herinneringsbeelden met as-bestemming voor overleden huisdieren te realiseren.

Vrij toegankelijk voor iedereen

De dood blijft een emotioneel onderwerp. Expositie 'As in Beeld' wilde met een laagdrempelige uitstraling de tentoonstelling toegankelijk maken voor iedereen en zo laten zien dat het anders kan en mag.

De diversiteit en het aantal deelnemers maakte de expositie uniek. Alle objecten waren in een speciaal ingerichte bedrijfsruimte naast de steenhouwerij te bezichtigen.

Inmiddels zijn enkele objecten van de expositie As in Beeld in de showroom van de steenhouwerij te bewonderen.
Samen met de gratis catalogus en ondersteuning van de website, www.asinbeeld.nl, is het een mooie afspiegeling van de tentoonstelling die op zaterdag 25 september 2015 afliep.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

6 dagen in de week van 7:00 tot 16:45

Enkele objecten van de expositie As in Beeld zijn in de showroom van de steenhouwerij te bewonderen.

Contact informatie

AS BESTEMMINGEN

Voor meer informatie over herdenkmogelijkheden na crematie kijk op

As bestemmingen

AS IN BEELD OP FACEBOOK

Bekijk recente foto´s, videos en lees de laatste nieuwtjes omtrent deze unieke expositie

Facebook As in Beeld
WhatsApp WhatsApp

Vanluijnnatuursteen.nl maakt gebruik van cookies Klik voor meer informatie Sluiten